Min tid som dansare

1996 var det året som jag började min karriär inom LineDance. Ganska snabbt kom jag underfund med att det skulle passa mig som hand i handske. Jag hade sysslat med flera sporter, allt från fotboll till kampsport. Mycket friluftsliv, fjällvandring, scouting när ungarna var små, samt jakt och fiske.

Vad var det då som tilltalade mig. Jo, att kunna gå och dansa utan att vara beroende av en partner var det som tilltalade mig mest. Men det var även musiken, på den tiden var det minst 80% som var ren countrymusik. Sedan var det hela stuket. Cowboyhattar och boots, blåjeans och flanellskjorta. Precis som jag gillade att gå till vardags.

Senare lärde jag mig att det var oerhört trevliga människor som dansade LineDance. Lätta människor som var villiga att dela med sig av deras erfarenhet och hjälpa dom som var mindre vetande.

Tävling och gemenskap

Ganska snabbt kom tävlandet in i bilden (efter 3 månader). Första tävlingen jag deltog i var en så kallad prova-på-tävling. Vi var 5 herrar i min grupp och jag kom på andra plats. Det blev startskottet till att under de kommande åren tävla flitigt. Det resulterade i att år 2002 först vinna Skandinaviska mästerskapen i Malmö och senare samma år vinna Svenska mästerskapet i Uppsala.

Sedan har jag trappat ned och dansar numera på ”vanlig” klubbnivå och försöker att hjälpa de som vill börja tävla.

En stor grej är att åka ut till fester och sammankomster och försöka att få nya människor till att dansa LineDance.

Om du har möjlighet så prova på och jag garantera att du är blir helt såld.

Vi ses på dansgolvet!